Vrouwen cirkel data

Vrouwencirkels door de seizoenen heen


Kom en ga met ons mee voor 4 seizoenen lang.
Ontdek, verbind, groei, lach, huil, dans en omarm alles wat het betekent om vrouw te zijn.
Stralend het leven in.
Ontvouw de ware vrouw in jezelf.

In de haast en drukte van alledag, verlangen we soms naar een heilige ruimte waar het stil en ontspannen is. Een plek waar we simpelweg vrouw kunnen zijn.

Een plek waar de kracht, de zachtheid en de wereld van het vrouw-zijn wordt gevierd.

Stel je voor… een cirkel van gelijkgestemde vrouwen. Omringd door het warme licht van kaarsen, de geur van wierook en een kop warme cacao in je handen.

In onze cirkel is er geen prestatiedrang. Geen race tegen de klok.

Je hoeft niets te bereiken. Je mag simpelweg zijn. Er is geen goed of slecht. Er is alleen maar samen zijn.

In onze vrouwencirkels komen alle facetten van het vrouw zijn aan bod. De wijze vrouw, de dochter, de rijpe vrouw, de jonge dame, de moeder, de zus & het jonge meisje.

In jou huist een universum aan emoties, verhalen, wijsheid en liefde die het verdienen om gehoord en gezien te worden.

In onze cirkels van samenzijn mag je lachen, huilen, dromen en dansen. Je mag jezelf ontvouwen,

zonder oordeel, zonder angst. In volledige vrijheid. In deze cirkel wordt elk aspect van het vrouw-zijn gevierd.

Niet éénmalig. Maar vier seizoenen lang.

Het 4-seizoenen jaarprogramma 2023-2024

Ben je klaar voor een ontdekkingsreis door de seizoenen heen? Wil je een diepere verbinding met je vrouwelijke essentie en de natuurlijke ritmes van de aarde? Wil je gelijkgestemden ontmoeten? Die je ook buiten de vrouwencirkels spreekt en ziet?  Stap in de magie van onze Vrouwencirkels.

Herfst


De herfst staat in het teken van loslaten zoals bomen hun bladeren laten gaan. We leren los te laten en ruimte te maken voor wat echt belangrijk is.

Deze avond staat in het teken van kennismaken en verbinding maken. Laat de ceremonie en de veiligheid van de groep je hart openen en verbind met de vrouwen om je heen. We creëren een veilige bedding waarin alles mag zijn. Waarin jij helemaal goed bent zoals je bent. Het thema van de avond is vertrouwen.

Locatie: Studio B13, Steve Bikoplein 13, 1092 GM in Amsterdam

Investering: € 79,- per keer

De oorsprong van kampvuursessies gaat ver terug in de geschiedenis. Kampvuren zijn niet alleen een bron van warmte en licht, maar ook een centrale ontmoetingsplaats voor groepen. Ze dienden als een plaats waar verhalen werden doorgegeven, tradities werden geëerd en kennis werd gedeeld. Onze kampvuurvrouwencirkels sluiten hier precies bij aan. We komen samen om te praten, te luisteren en te leren. Om te verbinden, om verhalen te delen. Ook nemen we de tijd om naar binnen te keren. Het vuur nodigt uit tot zelfreflectie. Als een spiegel voor innerlijke gedachten en emoties. De kracht van volle maan geeft deze avond een diepe betekenis waarbij de elementen van de natuur ons een extra steuntje in de rug geeft. Het thema van de avond is loslaten.

Locatie: deze volgt zsm

Investering: € 79,- per keer

Winter


In de stille schoonheid van winterse, donkere nachten omarmen we de diepte van onze innerlijke rust. Samen delen we verhalen, luisteren we naar de stilte en herontdekken we onze kern.

Deze avond staat in het teken van compassie voor je afkomst; liefde voor je familiesysteem. We doen tijdens deze avond een gezamenlijke familieopstelling en delen verhalen over onze afkomst.

‘De wortelen bepalen waar de boom naartoe groeit’. In familieopstellingen proberen we de wortels van jouw uitdagingen in het leven bloot te leggen, zodat je kunt begrijpen hoe ze zijn ontstaan en ze kunt helen.

Na deze avond heb je inzicht in patronen die in jouw familie zijn ontstaan en krijg je handvatten om op jouw plek in jouw familiesysteem te staan. Dit kan innerlijke rust en een gevoel van verlichting geven.

Locatie: Studio B13, Steve Bikoplein 13, 1092 GM in Amsterdam

Investering: € 79,- per keer

Tijdens deze cirkel staat de avond in het teken van ‘niet streven’. Tijdens deze avond nemen we de tijd voor diepgaande ademsessies waarbij we kennis maken met verschillende manieren om de kracht van ademhaling toe te voegen aan je dagelijkse leven. Emoties hebben  invloed hebben op onze ademhaling. Het ademhalingssysteem en het emotionele systeem in de hersenen zijn nauw met elkaar verbonden, en veranderingen in emoties kunnen leiden tot veranderingen in de ademhaling. Op deze avond doen we verschillende ademhalingsoefeningen die zorgen voor rust en stilte, voor het verbeteren van de focus en een ademhalingsoefening waarmee je je lichaam en geest volledig reset. Alle oefeningen geven grote inzichten. Ook word je geïnspireerd om in een ijsbad te stappen. De voordelen van een ijsbad zijn groter dan je je kunt voorstellen. Tijdens deze avond krijg je alle handvatten om te trainen met kou. Niet vanuit de gedachte om te moeten presteren, maar juist vanuit zachtheid, voelen, ontspanning en het herkennen van je eigen grenzen.

Locatie: deze volgt zsm

Investering: Nu € 75,-!

Deze avond staat in het teken van stilte en geduld. De winter duurt lang. De lichtjes van de decembermaand liggen al ruim een maand achter ons. Hoe kunnen we met liefde en geduld naar binnen keren en ons voorbereiden op het nieuwe licht van de aankomende lente? De ceremonie met cacao laat je je hart openen om liefde vrijuit te laten stromen. Het gevoel van verbondenheid met jezelf, de natuur en al het leven om je heen maakt de ruimte vrij om volledig tot ontspanning en openheid te komen.

Je komt tot mooie inzichten en zelfreflectie om te delen, te helen en te groeien.

Locatie: Studio B13, Steve Bikoplein 13, 1092 GM in Amsterdam

Investering: € 79,- per keer

Vrijdag 8 maart is het ONZE dag!

Maak van deze internationale vrouwendag ook een bijzondere dag voor jezelf.
We hebben een prachtig programma waarbij we stilstaan bij onze ROOTS.

Het wordt zacht.
Het wordt opzwepend.
Het wordt liefdevol.
Het wordt activerend.
Het wordt onvergetelijk!

Het programma bestaat uit:
Yin yoga om te landen in je mooie lijf
Meditatie om onze vrouwelijkheid te bewonderen en ons open te stellen
Opstellingen met je innerlijke delen om je complete zelf te ervaren
Waardevolle gesprekken
Opstellingen over je roots
Een vrouwencirkel
Dansworkshop om jezelf vrij te bewegen en je vrouwelijkheid en kracht te eren.

Locatie: Steve Bikoplein 13 Amsterdam

Deelname kost € 119,-
Reserveer hier jouw plek!

Lente


Geïnspireerd door de eerste tekenen van groei in de natuur, nodigen we jou uit om je persoonlijke groei te voeden en te vieren.

Liefde en seksualiteit zijn complexe, diepgaande aspecten van ons vrouwelijke bestaan en verdienen onze diepste aandacht en zorg. Liefde gaat over de verbinding met jezelf en met anderen. Deze avond gaat over het openstellen van jezelf, zijn in het hier en nu en voelen wat er is. In het moment.

Locatie: Studio B13, Steve Bikoplein 13, 1092 GM in Amsterdam

Investering: € 49,- per keer
Reserveer hier jouw plek!

De combinatie van nieuwe maan en een vrouwencirkel aan het strand biedt een kans om de magie van vrouwelijke energie en creatie te ervaren. Het is een moment van diepe verbinding met jezelf, met andere vrouwen en met de cyclus van de natuur. Deze avond in de natuur herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van iets groters en dat we de kracht hebben om onze dromen en verlangens te manifesteren in de vorm van nieuwe intenties voor de komende maand en het komende seizoen. Nieuwe maan betekent nieuwe kansen. Tijdens deze avond nemen we alle tijd om verlangens vorm te geven.

Locatie: Wijk aan Zee

Investering: € 49,- per keer
Reserveer hier jouw plek!

Deze avond staat in het teken van nieuw leven, vreugde en het omarmen van ons eigen licht.

Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.

Het is ons licht, niet ons duister, dat ons het meest beangstigt.
We vragen ons zelf af;
Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn?

Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid.
Er is niets verhevens in, jezelf klein te maken,
zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen.

We zijn allemaal bedoeld om te stralen, zoals kinderen dat doen.

En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.

Wanneer we bevrijd zijn van onze eigen angst,
zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden.

Marianne Williamson schreef deze tekst voor de inauguratie van Nelson Mandela en deze tekst raakt ons iedere keer opnieuw. Hoe komt het toch dat we geneigd zijn onszelf kleiner te maken dan we daadwerkelijk zijn.

Vandaag vieren we ons licht. In combinatie met een cacaoceremonie wordt dit een prachtige avond die vervuld is van liefde.

Locatie: Studio B13, Steve Bikoplein 13, 1092 GM in Amsterdam

Investering: € 49,- per keer
Reserveer hier jouw plek!

Zomer


Met de warmte van de zon dansen we vol vreugde het leven in. We vieren onze vrouwelijkheid, de kracht en schoonheid die in ieder van ons schuilt.

Tijdens deze laatste bijeenkomst vieren we onze vrouwelijkheid. Ons licht. Onze kracht. Onze donkere kanten. Onze schaduw. Onze kwetsbaarheden. We vieren dat we compleet zijn. Met alle facetten in ons mooie zelf. We dansen tot de zon ondergaat. We vieren het leven. Trek je mooiste jurk aan, versier je zoals je jezelf altijd al hebt willen versieren en vier! Vier het leven!

Locatie: deze volgt zsm

Investering: € 49,- per keer
Reserveer hier jouw plek!