Weekendstarter Amsterdam

Weekendstarter


Kalmte, kou en sauna – dé Weekendstarter

De weekendstarter is dé hit van Amsterdam. Je weekend niet meer inluiden met bier en bitterballen maar met stilte, zwemmen in koud water en warmte in de sauna.

Binnen twee uur tijd laat je alle drukte van afgelopen week achter je en en geef je jezelf een energieboost van jewelste.

Wat kun je verwachten?

 • Sauna
 • Stilte
 • Zwemmen in koud water
 • Warmte en ontspanning
 • Mooie gesprekken

Hoe lekker is het om je week af te sluiten met een kalm hoofd, een ontspannen lijf en mooie gesprekken?
Om je lijf en brein voor te bereiden op volledige ontspanning waardoor je helemaal tot rust komt en kunt opladen.

Aankomende weekendstarters


Wat kun je precies verwachten?

We beginnen met een korte kennismaking en uitleg over de avond.

We hebben een privésauna tot onze beschikking. We beginnen de sessie in stilte om het overprikkelde brein helemaal tot rust te brengen. Om in contact te komen met je lichaam zodat je de boodschappen van je lichaam weer kunt horen. Het uitzicht van de sauna is werkelijk magnifiek. Je kijkt namelijk uit op het Scheepvaartmuseum en het VOC schip wat hier ligt.

Na een minuut of 25 krijg je instructie over de kou en het effect van kou op je lichaam en je brein. Daarna gaan we op kalme wijze het water in om te zwemmen of voor een korte dip. Je wordt hierbij begeleid om de shock van de kou en de stress te leren controleren. Deze methode kun je tijdens het dagelijks leven gebruiken bij alle momenten van stress die je ervaart. 

Nadat we uit het koude water komen, hebben we tijd om ons lijf op te laten warmen in de sauna. Tijdens deze tweede sessie in de sauna is er ruimte om op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaars verhalen te luisteren. Dat wat je wilt delen met elkaar. 

Het is de bedoeling om de drukte uit je hoofd achter je te laten en je lijf voor te bereiden op volledige ontspanning. 
Na 1 uur en 3 kwartier is de sessie afgelopen. De voorspelling is dat je daarna de allerbeste nachtrust hebt die je in tijden hebt gehad 😉

We zijn met maximaal 8 personen dus we hebben een kleine groep waarmee we een mooie verbinding kunnen maken. 

Spelen met warmte en kou is een enorme boost voor je lichaam. Maar het kan ook best spannend zijn. Ik zal je begeleiden bij de training met kou en warmte met alle kennis die ik heb en doe er alles aan om je een onvergetelijke ervaring te bieden. Het is belangrijk om te weten dat je meedoet op eigen risico.

Adres

De sauna staat op de kade bij Pension Homeland. Dit is bij het zwemwater van het Marineterrein en naast het Scheepvaartmuseum. 

Gebruik het adres van Homeland om bij de juiste locatie te komen:
Kattenburgerstraat 5 Amsterdam.

Je kunt prima met de fiets parkeren op het terrein. Lopend vanaf het centraal station is het een minuut of 15 lopen. Wil je parkeren? Dan kun tegen betaling parkeren op de Kattenburgerstraat (de S116).

De prijs

De prijs voor de WEEKENDSTARTER is 45,- 

Wat neem je mee?

 • Zwemkleding is verplicht.
 • Twee handdoeken (eentje om op te zitten en eentje om je mee af te drogen)
 • Slippers
 • Fles water
 • Eventueel een klein hapje (deze activiteit kost ongeveer 1200 tot 1400 kcal) 

Er zijn kleedhokjes en deze zijn klein. Het is fijn om je badkleding al aan te hebben. Het is heerlijk om ná de sessie in je makkelijkste kloffie te kunnen stappen. Een lekkere joggingbroek en een lekkere dikke trui bijvoorbeeld. 

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom en badkleding is verplicht. 

Meld je aan voor de meest relaxte twee uur ooit! 

Geplande data

 • Vrijdagavond 3 maart 19 – 20.30u
  Weekendstarter