Weekend Retreat

Weekenden


Droom jij van rust, kalmte én avontuur?

Ga mee op zeilschip De Ambulant en kom vol inspiratie weer thuis. We hijsen zelf de zeilen en zijn samen verantwoordelijk om het schip in beweging te brengen. 

To retreat betekent letterlijk: Terugtrekken. Dat is dan ook wat je met een retreat met Vrouwencirkel doet. Je trekt je terug uit je drukke leventje om ruimte te maken voor jezelf. Voor je persoonlijke ontwikkeling, voor het nemen van de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. 

Tijdens de retreats met Vrouwencirkel nemen we alle ruimte om de weg naar binnen weer te vinden. Uit het hoofd. In je hart. Zodat je weer goed kunt aanvoelen wat jij nodig hebt. Hoe jij je leven wil inrichten. 

Programma Weekend retreat


De verschillende weekenden met het grote schip De Ambulant hebben allemaal een ander karakter. Eén ding dat altijd aan bod komt is beweging. Beweging van het lichaam betekent een beweging van de ziel.

Het éne weekend is meer gericht op het maken van een innerlijke beweging en het andere weekend staat meer in het teken van sport en beweging. Kijk daarom even rustig naar de verschillende mogelijkheden.

Eén ding weet je zeker: het wordt één groot onvergetelijk avontuur.

In movement we feel
In stillness we listen

Neem ook je zwemspullen mee, want de kans is groot dat we een duik nemen op open zee of dat we een dip in de koude zee doen om het lijf even ‘wakker te schudden’. 

Fjoertoer (ook voor mannen)

Zin in een machtig mooi avontuur?
En zin om jezelf weer eens een mooi doel te stellen?
Zeil mee naar Terschelling en wandel 22 kilometer tijdens dé nacht van Terschelling: de Fjoertoer.

De Fjoertoer is een bijzondere wandeltocht over het mooie eiland. Tijdens de wandeling van 22 kilometer valt de nacht in en wordt het donker. Onderweg zijn er bijzondere vuur-, licht- en geluidseffecten die ons de weg wijzen door de nachtelijke duisternis.

Hoe ziet het weekend eruit?

Op vrijdagmiddag 22 maart meld je je om 17.30u in Harlingen bij de Ambulant. Ons schip van het weekend. Een tweemastklipper uit 1904.

Na een lekkere avondmaaltijd en een relaxte avond en nacht op het schip, zeilen we op zaterdagochtend op eigen kracht naar Terschelling toe. 

We hijsen zelf de zeilen en varen het avontuur tegemoet. 

Hoe laat we precies aankomen op Terschelling, weten we niet exact. Dat is afhankelijk van het weer van die dag. 
Wat we wel weten is dat we na een lekkere lunch met warme soep een aantal uur de tijd hebben om het eiland te verkennen.

Aan het einde van de middag dineren we gezamenlijk aan boord en maken we ons op voor de mooie wandeltocht van 22 kilometer.

We worden met bussen naar de start van de Fjoertoer gebracht. De finish van deze bijzondere nachtwandeling is in West-Terschelling. Daar is het één groot feest na de finish. Het voordeel is dat het schip hier op slechts een paar minuten wandelen vandaan ligt. Op de Ambulant staat nog een lekker drankje voor je klaar. Natuurlijk mag je ook direct je hut opzoeken voor een diepe slaap na een dag in de buitenlucht. 

Op zondagochtend hebben we tijd voor onszelf. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en een rondje fietsen. Of je doet mee met een ochtendmeditatie en een dip in de zee.  Slaap je liever uit? Dat kan natuurlijk ook 🙂

Na een goede brunch maken we ons klaar om rond het middaguur terug te zeilen naar Harlingen. Tussen vier en vijf uur in de middag zullen we daar weer aankomen. 

Praktische informatie

Kosten: 419,- voor een gedeelde twee – of driepersoons kamer
Datum: 22-23-24 maart 2024

Inbegrepen

 • 2x overnachting
 • 2x diner (vrijdag- en zaterdag)
 • 2x ontbijt (zaterdag en zondag)
 • 2x lunch (zaterdag en zondag)
 • Hapjes en drankjes op het schip
 • Snacks voor tijdens de Fjoertoer
 • Startbewijs voor de Fjoertoer 
 • Vervoer naar de start van de Fjoertoer
 • Medaille als je de finish hebt behaald
 • Begeleiding bij koudetraining in de zee
 • Trainingsschema 

Niet inbegrepen

 • Reis naar Harlingen
 • Parkeerkosten in Harlingen
 • Drankjes en eten tijdens vrije tijd 
 • Annulerings- en reisverzekering

Denk je… Help… 22 kilometer wandelen… dat is een eind! Ja, dat klopt! Dat is een eind!

En ook een prachtig doel om naartoe te werken. Schroom niet om te vragen naar een trainingsschema die wordt aangepast naar jouw persoonlijke startpunt. 

Aanmelden

Deze reis gaat door bij minimaal 18 aanmeldingen. 

In verband met het aanschaffen van de startbewijzen voor de Fjoertoer is het belangrijk om je vóór 15 januari aan te melden voor dit avontuur. En geloof me… deze wil je niet missen!

Alle trips van Vrouwencirkel kennen annulerings-  en boekingsvoorwaarden.

Wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje bij de veelgestelde vragen of neem contact met Janneke op.

Veelgestelde vragen over de weekend retraite

Klik hieronder op de vragen voor meer informatie.

Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te varen op De Ambulant. De schipper vaart het schip (en met een beetje mazzel mogen we zelf even aan het roer) en er is een scheepsmaatje mee om ons exact te vertellen wat we moeten doen om het schip in beweging te krijgen. Dat is voornamelijk hard aan de touwen trekken om de zeilen te hijsen. Het is lekker om hier wat handschoenen voor mee te nemen.

Als je echt opziet tegen een ijsbad, is het zéker een goed idee om erin te gaan. Je krijgt goede begeleiding om het aan te kunnen. In koud water stappen kan allerlei spanning en angst oproepen. Dit is onderdeel van de training waar je begeleiding bij krijgt. Je leert over stress en ademhaling om het ijsbad op een verantwoorde manier in te kunnen stappen.

Wanneer koudetraining geen goed idee is:

 • als je zwanger bent
 • als je epilepsie hebt
 • als je bekend bent met Raynaud
 • als je slecht werkende nieren hebt
 • als je onlangs geopereerd bent
 • als je bekend bent met hart- en vaatziekten

Voor iedereen die voor het eerst meedoet aan een groepsopstelling is het spannend. Je kunt zelf een vraag stellen die wordt neergezet in het veld. Of je staat representant voor een thema of personage. Ook kan het zijn dat je toekijkt hoe het systeem zich ontvouwt. Het is goed om je te realiseren dat alle thema’s die we tegenkomen in het leven, geen individuele thema’s zijn. Thema’s zijn altijd universeel. Of je nu te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag, niet gezien zijn in je jeugd, niet veilig opgegroeid te zijn, moeite hebben om je overgeven aan liefde, moeilijkheden ervaren in je werk: er zijn altijd andere mensen die dit ook ervaren. Als je zo moedig bent om je eigen vraag op te stellen, heel je daardoor van niet werkende patronen. En mensen die meedoen met jouw opstelling, helen hierdoor ook. 

Een groepsopstelling kun je zien als een levend schilderij. Er ontstaat een beeld van het systeem (familie, team, organisatie, vrienden, thema’s) waar je deel van uit maakt of waar je bij betrokken bent. Het bijzondere aan opstellingen is dat dit beeld zichtbaar wordt gemaakt wordt door representanten. Representanten vertegenwoordigen iets of iemand uit het systeem. Dat kan een familielid zijn maar ook jijzelf.  Representanten kunnen ook een abstract element representeren: je werk, je onzekerheid, je boosheid, jezelf als klein meisje, je toekomst, je verleden, je mogelijkheden, voeding, belemmeringen om jezelf te zijn enz.  Het bijzondere is, dat de representanten toegang blijken te krijgen tot gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen van degene die zij representeren. Iedereen kan representant zijn! Je hoeft geen ervaring te hebben of iets te ‘kunnen’. Het wordt door deelnemers altijd als heel bijzonder ervaren dat zij, zonder ze iets weten van jouw situatie of de persoon waarvoor zij staan opgesteld, precies weten wat ze moeten zeggen of doen. Zo werkt het krachtenveld van energie nu eenmaal. Ik heb er geen verklaring voor, maar het werkt. En het mooie: Het werkt twee kanten op. De vragensteller krijgt inzichten die hij of zij daarvoor niet had. En ook de representant ervaart inzichten die voor hem of haar van belang zijn.

Tijdens de weekenden en de weken komen we absoluut in beweging en is het fijn om een goede basisconditie te hebben. Hiervoor is het fijn als je twee uur stevig kunt wandelen. Twijfel je over je fysieke capaciteiten? Neem dan contact op met Janneke. Zij maakt met plezier een schema voor je om ervoor te zorgen dat je fit bent en gemakkelijk mee kunt doen aan alle activiteiten. Wedden dat je je dan een stuk beter voelt vóór dat je op de retreat gaat?