Midwinter – karakter is wat je bent in het donker

Het is 21 december.

Het koudste en donkerste moment van het jaar. De dag is kort en de nacht is lang. Dit vraagt om naar binnen te keren en meer de rust op te zoeken dan andere periodes. in deze donkere periode is het licht beter te zien dan ooit. Eén enkele kaars verlicht een geheel donkere kamer.

De donkerte maakt ons krachtig

Een ritueel om de donkerste dag van het jaar een extra dimensie te geven

Neem minimaal 30 maar liever 60 minuten de tijd voor dit mooie midwinterritueel.

Zet je telefoon in vliegtuigmodus en creëer een mooi moment voor jezelf.

Helemaal voor jou. Om met al je aandacht en zachte ogen naar binnen te kijken.

Wat heb je nodig?

Drie kaarsen, pen en papier en eventueel drie linten of kaarten om wensen op te schrijven.

Stap 1

Creëer een fijne energie in de ruimte waar jij je meditatie wil uitvoeren. Steek kaarsen aan, verdamp etherische olie met wat water of brand eventueel wat wierook. Heb je edelstenen? Dan kun je die ook gebruiken. Maak er zo een klein, heilig en veilig plekje van. Zorg ervoor dat je een pen en drie losse papiertjes bij de hand hebt.

Stap 2

Ga op een voor jou comfortabele manier zitten en sluit je ogen in stilte. Adem op een rustige manier. Voel wat je voelt. Alles is goed. Maak contact met wie jij van binnen bent. Blijf 20 minuten in stilte zitten en observeer jezelf. Onthoud dat alles goed is. Merk je bij jezelf op dat je veel gedachten hebt, dan zeg je tegen jezelf: ik heb veel gedachten. Leer jezelf om met zachte ogen te kijken naar jezelf en ‘dat wat er is’.

Stap 3

Denk terug aan afgelopen jaar. Wat heeft de revue gepasseerd, waar ben je trots op? Schrijf dit op. Neem de tijd om te voelen wat je hierbij voelt.

Stap 4

Neem komend jaar in je gedachten. Bedenk drie wensen.

Eentje voor de wereld, eentje voor de ander, en eentje voor jezelf. Neem bij het schrijven van iedere wens de tijd om voor je te zien en te voelen hoe het is als de wens uitkomt. Sta zo bij iedere wens een aantal minuten stil om het in je lichaam te voelen.

Schrijf de wens op.

Stap 5

Hang de wensen in een boom of de kerstboom.

Steek bij iedere wens een kaars aan. Brand de kaars vanaf midwinter elke dag. Voor de komende twaalf heilige nachten. De perfecte periode van het jaar voor bezinning en een momentje van stilstaan bij je wensen en verlangens.

Stap 6

Rond de meditatie af met een mooi muziekje en een warme kop thee.